על התירס:
תירס הוא צמח ממשפחת הדגניים, המהווה כיום את הגידול החקלאי הנרחב ביותר בעולם ואחריו חיטה ואורז. צמח התירס הוא חד-שנתי ומגיע לגובה של כ-2.5 מטר. התירס נזרע בסוף החורף ונקצר בקיץ; הוא זקוק לאספקת מים שוטפת ולאקלים חם.
תירס הוא צמח טרופי והוא היחיד ממשפחת הדגנים שמקורו במרכז אמריקה. התירס במהדורתו המתורבתת נחשף לראשונה כבר לפני כ-500 שנה, עם גילוי אמריקה. ארכיאולוגים טוענים כי כבר לפני 4,000 שנה שבטי המאיה והאצטקים גידלו תירס. התירס חי ונושם במטבחים שונים בעמים ובמדינות רבות – ללא הבדל, דת גזע, צבע ומין.
את התירס, להבדיל מדגנים אחרים, נוהגים לאכול כשזרעיו עסיסיים ולא בשלים ויבשים, ולכן הוא נחשב גם כירק. העובדה שהתירס הוא דגן מתבטאת מבחינה תזונתית בתכולה גבוהה של פחמימות בהשוואה לירקות אחרים, ולכן הוא מספק יותר אנרגיה.
התירס מספק לנו יתרונות רבים, אודות לנוכחות רכיבים תזונתיים איכותיים הנמצאים בו. חוץ מהעובדה שהוא כל כך טעים, הוא גם עשיר בפיטוכימיקלים, ומספק הגנה נגד מספר מחלות כרוניות.
התירס של צמח תוצרת חקלאית טרי ומתוק מאוד.
פיתוח ייחודי של צמח תוצרת חקלאית- קלחי תירס טריים ארוזים באריזת סטרץ חדשנית מאפשרת טריות מקסימלית וחיי מדף ארוכים מה שגורם לתירס שלנו טעם נפלא גם אחרי שבועות במקרר.
יתרונות התירס:
מקור עשיר לוויטמינים
התירס עשיר בוויטמין B, במיוחד תיאמין וניאצין. תיאמין הכרחי לשמירה על בריאות העצבים והתפקודים ההכרתיים. התירס הוא גם מקור טוב לחומצה פנטותנית, ויטמין החיוני לפחמימות, חלבונים וחילוף החומרים של השומנים בגופנו. התירס עשיר בחומצה פולית, החשובה לנשים בהריון. וכמו כן, בוויטמין E, נוגד חמצון טבעי החיוני להגנה מפני מחלות.
עשיר במינרלים
התירס מכיל כמויות גדולות של מינרלים התורמים לבריאות גופנו במספר דרכים. אשלגן, מגנזיום, מנגן, אבץ, ברזל ונחושת נמצאים בכל זני התירס. הוא גם מכיל עקבות מינרלים כמו סלניום, אשר די קשה לקבל אותו בתזונה הרגילה. אשלגן חשוב בויסות התפתחות תקינה של הגוף, בריאות העצמות ותפקוד אופטימלי של הכליות. המגנזיום נחוץ לשמירה על קצב לב נורמלי והגברת חוזקם של עצמות גופנו.
מפחית את הסיכון לטחורים
וסרטן המעי הגס
כוס אחת של תירס מכילה 18% מתצרוכת הסיבים המומלצת ליום. הסיבים מסייעים בהקלת בעיות במערכת העיכול כמו עצירות וטחורים, וכמו כן להפחית את הסיכון לסרטן המעי גס. הסיבים מסייעים לפעולת המעיים, ואף מעודדים את ייצור מיצי הקיבה. הם גם מפחיתים את הסיכון לתסמונת המעי הרגיז (IBS) ושלשולים.
נוגדי חמצון
התירס עשיר בנוגדי חמצון הנלחמים בגורמי סרטן כמו הרדיקלים החופשיים. למעשה, לא כמו מזונות אחרים, הבישול מגביר את יכולת נוגדי החמצון בתירס. התירס עשיר במרכיב פנולי הנקרא חומצה פרולית ואנטי-מסרטנת, אשר נמצאה יעילה נגד גידולים סרטניים הגורמים לסרטן השד וסרטן הכבד. נמצא כי נוגדי חמצון יכולים לסייע לנו בהפחתת הסיכון לסוגים המסוכנים ביותר של סרטן, אודות ליכולת שלהם לאפופטוזה – מוות תאי מתוכנת של תאים סרטניים, תוך שמירה על התאים הבריאים במצב תקין.
מניעת אנמיה
התירס יכול לסייע לנו למנוע אנמיה הנגרמת על ידי מחסור בוויטמינים. התירס גם מכיל כמות משמעותית של ברזל, מינרל הנחוץ ליצירת תאי דם אדומים. מחסור בברזל הוא אחד הגורמים העיקריים לאנמיה.
מכיל ויטמין A
התירס הצהוב הוא מקור עשיר לבטא-קרוטן, התורם להיווצרות ויטמין A בגופנו וחיוני לבריאות הראייה והעור שלנו. בטא-קרוטן הוא מקור מעולה לוויטמין A מפני שהוא מומר בגוף, ורק בכמויות שהגוף נחוץ להם. ויטמין A עלול להיות רעיל במידה וצורכים אותו יותר מדי, לכן ישנה חשיבות לצרוך אותו דרך המרה של בטא-קרוטן. לוויטמין A יש גם תרומה רבה לבריאות העור, הקרומים הרירים וחיזוק המערכת החיסונית.
יתרונות קוסמטיים
בתהליך היצור של מוצרים קוסמטיים רבים משתמשים בעמילן הסוכר, אשר ניתן להשתמש בו ישירות לטיפול בפריחה וגירויים בעור. מוצרי התירס מהווים תחליף מעולה למוצרי הטיפוח המכילים נפט מסרטן, אשר לעתים קרובות נמצא במוצרים שונים.