על פרי האבוקדו:
בישראל מגדלים זנים שונים של אבוקדו בהתאם לסוגי הקרקעות והאקלים באזורים השונים.
הזנים שלנו בצמח שיווק תוצרת חקלאית כוללים את הזנים אטינגר, האס, לביא, פינקרטון, דיי, ארד, ריד וגיל הגדלים בכל סובב כנרת, הגליל העליון, הגליל התחתון ועמק המעיינות.
האבוקדו נחשב כיום בישראל לפרי היצוא השני בחשיבותו אחרי ההדרים. האבוקדו הישראלי זוכה לפופולריות רבה בשוקי אירופה, ובייחוד בגרמניה ובצרפת.
האבוקדו גדל על עצים המגיעים לגבהים שונים, והוא מבשיל שבועיים עד שלושה לאחר שקוטפים אותו. האבוקדו הוא יליד מקסיקו במקור והוא בן משפחה של הקמפור (עץ הגדל ביפן שנעזרים בו לשימושים בריאותיים) והקינמון.
האבוקדו גם מכונה "אגס תנין" או "פרי החמאה". האבוקדו הוא פרי רב תכליתי והוא הפרי היחיד המכיל כמות משמעותית של חומצות שומן חד בלתי רוויות. האבוקדו מכיל קרוב ל-20 ויטמינים ומינרלים.
האבוקדו עשיר עד מאוד בחומרים מזינים, מה שהופך אותו לאחד הפירות הבריאים ביותר שאתם יכולים לאכול בתזונה השבועית שלכם.
עצי האבוקדו הראשונים הובאו לארץ ישראל על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון ויש אומרים שבחצר המנזר נמצאים עצי האבוקדו הוותיקים ביותר בישראל. העצים המורכבים הראשונים הובאו בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-20 וניטעו באדמות בית הספר החקלאי "מקווה ישראל".
זני האבוקדו בצמח שיווק תוצרת חקלאית:
זן אטינגר
- צבע ירוק בהיר
- צורה אובלית וארוכה
- מראה גדול, קליפה מבריקה, דקה וחלקה
- מועדי קטיף אוק' - נוב'
- טעם ומרקם אגוזי טעם מעט קרמי
זן פנקרטון
- צבע ירוק כהה
- צורה אובלית וארוכה
- מראה קליפה דקה ומחספסת, לא משחירה
- מועדי קטיף נוב' - מרץ'
- טעם ומרקם טעם אגוזי עשיר ודומיננטי
זן ארד
- צבע ירוק כהה
- צורה אובלית וארוכה
- מראה פרי גדול, קליפה חלקה
- מועדי קטיף דצמבר
- טעם ומרקם טעם חמאתי דל שומן
זן האס
- צבע שחור
- צורה אובלית
- מראה קליפה דקה מחספסת, משחירה
- מועדי קטיף ינואר - מרץ
- טעם ומרקם אגוזי עמוק מאוד קרמי
זן דיי
- צבע ירוק בהיר
- צורה אובלית
- מראה קליפה דקה וחלקה, פרי מוארך
- מועדי קטיף אוג' - ספט'
- טעם ומרקם טעם אגוזי עדין
זן ריד
- צבע ירוק
- צורה עגולה
- מראה קליפה עבה
- מועדי קטיף מרס - מאי
- טעם ומרקם קרמי, דל שומן
זן גיל
- צבע שחור
- צורה ארוכה
- מראה קליפה מחוספסת, משחירה בהבשלה
- מועדי קטיף פב' - מרס
- טעם ומרקם שומני