מתכונים

תחום הקולינריה נמצא בלב הקונצנזוס הישראלי שנים רבות כאשר תוכניות בישול תופסות את הפריים טיים בטלויזיה, מסעדות על קשת הטעמים הישראלית צצות בכל פינה והחנויות מציעות לנו שפע מצרכים באיכות מעולה.
מעל לכל המצרכים אין ספק שבמטבח הישראלי בולט מוצר אחד מוביל ומנצח בייחודו, טעמו וערכיו התזונתיים והוא הפטריה על שלל סוגיה. חוות השמפיניון מזמינה אתכם להכנס לעולם שכולו טעמים וניחוחות. כאן תמצאו שפע של מתכונים נפלאים- ממתכונים קלים ומהירי הכנה ועד למתכוני גורמה ומתכונים הדורשים מעט יותר עבודה. אלה ילוו את הארוחות בביתכם בהתאם לעונות השנה המתחלפות, לארוחות החג והשבת וגם לארוחת אמצע שבוע שמציעה משהו אחר ומגוון לכל המשפחה.
כמובן שכל המתכונים כוללים פיטריות לסוגיהן ובכל המתכונים ניתן להשתמש בכל סוגי הפיטריות של חוות השמפיניון לפי טעמכם האישי. תהנו.

הבננה

הבננה עשירה במיוחד באשלגן, מינרל חשוב לשמירה על לחץ דם תקין ושמירה על הלב. לבננה אינדקס גליקמי נמוך למרות מתיקותה מה שהופך אותה לממתק טבעי אידאלי בכל גיל.
היתרונות הבריאותיים של הבננה מגיעים מהוויטמינים והרכיבים המזינים האחרים שהיא מכילה. חלק מהרכיבים הם פחמימות, ויטמין A, C, ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז. כל אלה הופכים את הבננה למזון-על אשר בעל תפקיד עיקרי במשטר הבריאות היומי שלנו.

אבוקדו

האבוקדו הוא פרי רב תכליתי והוא הפרי היחיד המכיל כמות משמעותית של חומצות שומן חד בלתי רוויות .האבוקדו בעל צפיפות מזינה מטבעו והוא מכיל קרוב ל-20 ויטמינים ומינרלי,. מה שהופך אותו לאחד הפירות הבריאים ביותר שכדאי להוסיף לתזונה השבועית שלכם.

פירות הדר

פירות הדר עשירים מאוד בוויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה אחרים הנחוצים לשמירה על תזונה מאוזנת. מכילים כמות נכבדת של אשלגן, מינרל חיוני המווסת את לחץ הדם וחיוני לתפקוד השרירים. קרומי התא, ובייחוד הקליפה הלבנה, מכילים סיבים שחשובים לעיכול ולמניעת סרטן המעי הגס. מחקרים רבים טוענים כי אכילת פרי הדר אחד ביום טובה לא רק לבריאות אלא גם מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות.

מנגו

מנגו עשיר במינרלים ובוויטמינים החשובים לגוף, בהם ויטמיני B, חומצה פולית, נאצין, מגנזיום, סידן, אשלגן ואבץ. המנגו עשיר בסיבים תזונתיים מה שעוזר רבות בתהליכי העיכול וחילוף החומרים בגוף. מסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם. מכיל נוגדי חימצון רבים המספקים הגדנה בפני גידולים סרטנים. עשיר מאוד בויטמין C ומכאן מחזק את מערכת החיסון בנוסף הוא עשיר בויטמין A שתורם רבות לבריאות וחיזוק העור, השיער והעיניים. בנוסף עשיר בויטמין B6 שעוזר רבות לתפקודי המוח.

תירס

את התירס, להבדיל מדגנים אחרים, נוהגים לאכול כשזרעיו עסיסיים ולא בשלים ויבשים, ולכן הוא נחשב גם כירק. העובדה שהתירס הוא דגן מתבטאת מבחינה תזונתית בתכולה גבוהה של פחמימות בהשוואה לירקות אחרים, ולכן הוא מספק יותר אנרגיה.
התירס מספק לנו יתרונות רבים, אודות לנוכחות רכיבים תזונתיים איכותיים הנמצאים בו. חוץ מהעובדה שהוא כל כך טעים, הוא גם עשיר בפיטוכימיקלים, ומספק הגנה נגד מספר מחלות כרוניות.