על פירות ההדר:
פירות הדר עשירים מאוד בוויטמינים, מינרלים ועוד חומרי הזנה אחרים הנחוצים לשמירה על תזונה מאוזנת. מכילים כמות נכבדת של אשלגן, מינרל חיוני המווסת את לחץ הדם וחיוני לתפקוד השרירים. קרומי התא, ובייחוד הקליפה הלבנה, מכילים סיבים שחשובים לעיכול ולמניעת סרטן המעי הגס.
מחקרים רבים טוענים כי אכילת פרי הדר אחד ביום טובה לא רק לבריאות אלא גם מפחיתה בצורה משמעותית את הסיכון לחלות במחלות כרוניות.
טעמם של פירות ההדר מענג, מלא בנוזלים מרווים והוא משלב טעמים מתקתקים לצד מרירות קלה, ריחם כריח משכר. פירות ההדר נחשבים לפירות חורף.
מרכיבים חשובים בפרי ההדר:
ויטמין C
ויטמין c נמצא ברמות הגבוהות ביותר בפירות ההדר וזה לא סתם שמועה. הוא מאוד חשוב לבריאות האדם ואנו צריכים לקבל ממנו כמויות גבוהות בכדי שנוכל להבטיח את סיועו בספיגת ברזל, פעילותו כנוגד חמצון וכמחזק את המערכת החיסונית.
לא תאמינו כמה מחלות רבות מנצלות את היחלשות הגוף כדי לתקוף אותו. בתפוז בינוני יש 70 מ”ג ויטמין סי ובכוס מיץ תפוזים טבעי וטרי יש 48 מ"ג של ויטמין סי.
סיבים תזונתיים
החלק הלבן המריר שעוטף את פרי ההדר נקרא האלבדו. זה החלק שצריך ללעוס וללעוס עד שהוא מועיל בטובו להחליק בגרון. בחלק זה של פרי ההדר מצויים הסיבים התזונתיים הכול כך בריאים לגופינו במיוחד פקטין שתורם משמעותית לירידה ברמות הכולסטרול הרע.
ערך רב קיים גם לקליפת הפרי, בקליפת ההדרים יש בלוטות שמכילות ספירט, חומר אלכוהולי, שבעבר היו ממצים אותו לשימושים שונים. אחד השימושים היה חומר בערה – בעבר היו מייבשים את קליפות הפרי בכדי להשתמש בהן כחומר הצתה לתנורים. בנוסף, ניתן להשתמש בקליפת הפרי כדי להכין סוכריות, ריבות וליקרים בתאבון.
אנחנו בצמח שיווק תוצרת חקלאית מציעים:

קלמנטינה "אור"
פיתוח ישראלי ייחודי אשר פיתחו מדענים ממכון וולקני. האור מתהדרת בטעם משובח ויוצא מגדר הרגיל. לזן זה יש ביקוש רב בשווקי העולם לא רק בגלל הטעם הנפלא אלא בגלל יתרונות נוספים שקיימים בה זן האור ללא גרעינים קליפתה מתקלפת בקלות וטעמה טעים להפליא. ניתן לאכול אותה בצורתה הגולמית, בשייקים שונים, להוסיף לסלטים ועוד. קלמנטינה אור מכילה ויטמינים ומינרלים מגוונים וכן סיבים תזונתיים. כמו שאר המזונות הכתומים היא מכילה נוגדי חמצון המסייעים לראיה תקינה ולחיזוק חיסוני. הסיבים התזונתיים שבה עשויים לסייע לשיפור העיכול, הקלה על עצירות, הגברת אנרגיה, האטת תהליכי הזדקנות ועוד.

אשכולית לבנה
זן האשכולית המקורי בטעם המסורתי האופייני, צבעו לימוני והוא שופע מיץ.
האשכולית דלה בקלוריות, אבל עשירה בחומרים מזינים המסייעים לבריאות הכללית שלנו. בנוסף, היא מסייעת לעור חלק ובריא, הפחתת הסיכון למחלות שונות ואפילו להורדה במשקל. כמו כן היא עשויה לסייע באיזון רמות לחץ דם. אשכולית לבנה מכילה רכיבים העשויים לסייע באיזון רמות סוכר בדם וכן בהורדת כולסטרול.

אשכולית אדומה סנרייז
זן ישראלי בעל מוניטין בצבע ורוד-יין עסיסי במיוחד ועולה במתיקותו על שאר זני האשכוליות. אשכולית טרייה ועסיסית מכילה קליפה דקה, ללא סימנים על הקליפה ומשקלה כבד.

לימון
ללימון מיוחסים יתרונות בריאותיים רבים, מטיפול באבנים בכליות ועד טיפוח העור.
תרומתו הבריאותית נובעת ממיץ הלימון. הוא טוב לניקוי הכבד ופינוי רעלים מהגוף, טוב לדלקות חניכיים וכן לשמירה על תקינות כלי הדם.